پس از سه سال قرنطینه، گشایش مجدد بازار چین (بعد از تعطیلات تحت تاثیر کرونا) در سال ۲۰۲۳ ، نویدبخش بازگشت قدرتمند یکی از بزرگترین مصرفکنندگان طلای جهان بود. این امر، تقاضای انباشته شده و تمایل به سرمایهگذاری امن را به همراه داشت و شاهد رشد دو رقمی طلا و جواهرات در سرزمین اصلی چین، هنگ کنگ و ماکائو در نیمه اول سال ۲۰۲۳ بودیم. با این حال، سوالی که اکنون مطرح میشود این است که آیا این افزایش تقاضا پایدار خواهد بود و میتواند به عنوان محرک اصلی رشد در سال ۲۰۲۴ عمل کند؟
رشد چشمگیر تقاضای طلا در چین: سیگنالی قدرتمند برای بازار جهانی
روند صعودی تقاضای طلا در چین بار دیگر با قدرت ادامه یافت و مصرفکنندگان این کشور در سه ماهه نخست سال ۲۰۲۳، رکورد جدیدی را به ثبت رساندند. طبق گزارش شورای جهانی طلا (WGC)، در این بازه زمانی، ۱۹۸ تن طلا در چین خریداری شده است که این رقم بالاترین سطح تقاضا از سال ۲۰۱۵ برای همین دوره سه ماهه به شمار میرود.
این آمار نشاندهنده رشد چشمگیر ۴۱ درصدی تقاضای طلا در چین در مقایسه با مدت مشابه سال قبل است و سهم این کشور از کل فروش جهانی طلا را به بیش از دو پنجم رسانده است.
عوامل متعددی در این افزایش تقاضا نقش داشتهاند که از جمله میتوان به افزایش نگرانیهای اقتصادی، بیثباتی ژئوپلیتیکی و تمایل روزافزون به طلا به عنوان ذخیره ارزش امن اشاره کرد.
رشد تقاضای طلای چین سیگنالی قدرتمند برای بازار جهانی طلا تلقی میشود و میتواند قیمت این فلز گرانبها را در ماههای آتی تحت تاثیر قرار دهد.
رونق تقاضای طلا در چین، نویدبخش رشد اقتصادی
شورای جهانی طلا (WGC) در گزارشی اعلام کرد که مصرفکنندگان چینی در بازه زمانی ژانویه تا مارس ۲۰۲۳، با خرید ۱۹۸ تن جواهرات طلا، رکورد جدیدی را از سال ۲۰۱۵ برای همین دوره سه ماهه به ثبت رساندند. این حجم از خرید طلا، نشاندهندهی ۴۱ درصد کل فروش طلا در سطح جهان در این بازه زمانی است.این آمار، حاکی از رونق تقاضا برای طلا در بزرگترین اقتصاد نوظهور جهان است که میتواند پیامدهای مثبتی برای اقتصاد جهانی به همراه داشته باشد.
بازار طلا و جواهر شاهد افزایش تقاضا برای محصولات ساخته شده از طلای خالص و بادوام بود. این تمایل به ویژه در بخش زیورآلات سنتی با طلای بادوام و همچنین زیورآلات سبک وزن از طلای خالص مشهود بود.
طبق گزارش شورای جهانی طلا، انباشت تقاضا عامل اصلی فشار بر قیمت طلا و جواهرات بود. با این حال، جواهرسازان چینی برای تحریک تقاضای مصرفکننده محتاط، به دنبال راهحلهای خلاقانه بازاریابی مانند شفافیت قیمت بودند.این امر با جایگزینی مدل سنتی قیمتگذاری بر اساس قطعه با سیستم قیمتگذاری بر اساس گرم برای طلا و جواهرات انجام شد.
گروه (Chow Tai Fook (CTF، به عنوان بزرگترین خردهفروش منطقه بر اساس سهم بازار، در سه ماهه اول سال مالی ۲۰۲۴ (آوریل-ژوئن ۲۰۲۳) نسبت به مدت مشابه سال گذشته، شاهد رشد ۲۹.۴ درصدی در ارزش فروش خرده بود. برای CTF، منطقه چین بلافاصله پس از از سرگیری سفر بین چین سرزمین، هنگ کنگ و ماکائو در سه ماهه چهارم سال مالی ۲۰۲۳ (ژانویه-مارس ۲۰۲۳)، نشانه هایی از بهبود در بخش جواهرات را نشان داد.
این رشد قابل توجه عمدتاً به دلیل بهبود تقاضا در چین، بزرگترین بازار CTF، پس از از سرگیری سفر بین سرزمین اصلی چین، هنگ کنگ و ماکائو در سه ماهه چهارم سال مالی ۲۰۲۳ بود. این احیاء تقاضا، به ویژه در بخش جواهرات، به رونق کلی CTF در سه ماهه اول کمک کرد.
بازگشایی اقتصاد چین پس از گذر از دوران قرنطینه، نسیم تازه ای در بازار جواهرات لوکس دمید. غول این صنعت، LVMH، که برندهای مشهوری چون تیفانی، بولگاری، فرد، شوما و رپوسی را در سبد خود دارد، شاهد جهشی قابل توجه در فروش بود.
در سه ماهه اول سال ۲۰۲۳ (ژانویه تا مارس)، LVMH با رشدی ۱۷ درصدی در مجموع فروش برندهای لوکس خود، فراتر از انتظارات تحلیلگران عمل کرد. این آمار نشاندهندهی میل فزایندهی ثروتمندان چینی به خرید جواهرات لوکس پس از رفع محدودیتهای کرونایی است.
این رونق نه تنها LVMH، بلکه کل صنعت جواهرات لوکس را شادمان کرده است. تحلیلگران پیشبینی میکنند که این روند در ماههای آینده نیز ادامه داشته باشد و شاهد رشد چشمگیری در این بازار باشیم.
بازگشت رونق به بازار جواهرات لوکس خبر خوشی برای اقتصاد جهانی است. این امر نشاندهندهی افزایش قدرت خرید و تمایل به سرمایهگذاری در کالاهای لوکس در میان ثروتمندان جهان است.
علیرغم اینکه چین در حال حاضر تنها ۳ درصد از سهم درآمد این برند دانمارکی را به خود اختصاص داده است، پاندورا قصد دارد با راه اندازی مجدد برند خود در سه ماهه سوم سال جاری، این سهم را افزایش دهد. این شرکت انتظار دارد تقاضا برای جواهرات به سطح قبل از همه گیری بازگردد.
با این حال، پاندورا قصد دارد این راه اندازی مجدد را به صورت تک شهر در چین انجام دهد. الکساندر لاچیک، مدیرعامل پاندورا به رویترز گفت: «با توجه به اینکه حجم ترافیک همچنان پایین تر از حد انتظار ما است، این اقدام محتاطانه ای است.»
رونق نسبی در بازار طلا و جواهرات چین با وجود کند شدن رشد
پکن: بر اساس آمار اداره ملی آمار چین، فروش طلا، نقره و جواهرات در ماه می با رشدی ۲۴.۴ درصدی به ۲۶.۶ میلیارد یوان (۴.۹۸ میلیارد دلار سنگاپور) رسید. این رقم نشاندهنده رونق نسبی در این بخش، علیرغم کند شدن قابل توجه سرعت رشد نسبت به دو ماه قبل است. رشد فروش در ماههای مارس و آوریل به ترتیب ۴۴ و ۳۷ درصد بود. شورای جهانی طلا این افت را به تضعیف تقاضای عمدهفروشی طلا در ماه می نسبت میدهد.با وجود این کندی، تقاضای مصرفکننده برای طلا همچنان پایدار باقی مانده است. ذخایر طلای چین در پایان ماه می به ۲۰۹۲ تن رسید که ۱۶ تن نسبت به ماه قبل افزایش یافته و هفتمین ماه متوالی رشد این ذخایر را نشان میدهد.
نظرات کاربران